First look at Windows 8.1


     Microsoft a detaliat noutatile pregatite pentru Windows 8.1. Update-ul sistemului de operare soseste pana la finalul acestui an. Versiunea 8.1 a Windows aduce multe imbunatatiri, inclusiv posibilitatea de pornire direct in modul Desktop. Windows 8.1 Preview va fi disponibil abia la sfarsitul lunii iunie, dar Microsoft a decis sa prezinte inca de pe acum imbunatatirile aduse sistemului de operare, in conditiile in care multe informatii relevante au aparut deja online. 
Butonul Start a revenit, cel putin vizual, si pe desktop si in app switcher, in locul simbolului pentru ecranul Start. Microsoft il numeste insa "Start tip" si face legatura intre modul desktop si Start scren din interfata Metro. Utilizatorii Windows 8.1 vor avea si posibilitatea conectarii aplicatiilor deschise la mai multe gadgeturi Windows cu acelasi cont: lucrul se poate relua exact din acelasi punct cand treci de pe tableta pe desktop si invers.


     Schimbarile vizeaza si un design complet nou pentru Windows Store si imbunatatirea setarilor din interfata Metro: in Windows 8.1 vor fi la fel de complete ca si cele din modul desktop.
Functiile noi din Windows Store includ si update-ul automat al aplicatiilor, in timp ce pentru Windows 8 acesta era un proces manual. Imbunatatirile includ si gesturi noi pentru tastaturile tactile, care usureaza accesul la diferite caractere si simboluri.
Proaspat instalat, Windows 8.1 include mai multe aplicatii, inclusiv cea Photos cu mai multe optiuni, iar suita de aplicatii de comunicare (de la Mail si Calendar la Messaging si People) primeste un update odata cu versiunea finala a sistemului de operare.

0 comentarii: